Laman

Minggu, 06 November 2011

Putraningsun Sastra


Dening: Ki Aros Djoangkoe



Gusti Alloh, maberkah gua garbaku
Putraningsun sastra
Gesanging anaung bumi
Arupa margi dados sejatos jalma



Wus kacarita saka babat kadulu
Sastra bubar basa
Medara sajroning ati
Basa kang endah, mratelakaken rasa



Amargi urip iku tan grusa-grusu
Santunipun lisan
Kang aran paramengkawi
Ndang maju siro kanthi kawicaksanan



Aduh biyung aku bingung iyung-iyung
Generasi muda
Dados buntutipun iblis
Anggluyur jempara-jemparing angkara



Generasi muda ayo ngangsu ngilmu
Sregep nyang sekolah
Aja mung preduli biji
Sangu sastra anyengkuyung Nuswantara



Kanti serating macapat iki pucung
Pangajak prakanca
Lelana ngancik lelangit
Alaming ngawang pinuju Gusti Alloh
                                                               

Muntilan, 31 Juli 2011

0 komentar:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Posting Komentar